Nešto između: Stigao je novi Citroen C5 FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 12:12

Nešto između: Stigao je novi Citroen C5 FOTO/VIDEO

Citroen je predstavio novi model koji će se naći u vrhu ponude ovog proizvođača.

Francuski proizvođač objavio je fotografije i prve tehničke detelja naslednika C5.

Novi model ima u nazivu dodatak "X", a od prethodnika se razlikuje i po drugačijoj koncepciji karoserije.

Citroen C5 X predstavlja mešavinu SUV-a i karavana, dok zakošeni zadnji deo automobila podseća na kupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozilo.

Novi model je dizajnerski inspirisan konceptom CXperience iz 2016, a proizvođač navodi da je reč o prvom Citroenu koji ima novi aktivni hidraulični sistem oslanjanja (Advanced Comfort).

Kako kažu u toj kompaniji, osećaj u vožnji C5 X biće kao da jezdite na "letećem ćilimu".

Sa dužinom 4.805 mm, širinom 1.865 mm i visinom 1.485 mm, te međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.785 mm, Citroen C5 X je po dimenzijama sličan karavan verziji VW Passata.

Veliki razmak između osovina garantuje obilje prostora za noge putnicima koji sede pozadi.

Unutrašnjost je dizajnirana sa minimumom klasičnih fizičkih komandi, rezervisanih za "klimu", a centralnom konzolom dominira veliki, 12-inčni ekran osetljiv na dodir.

Instrument tabla je takođe digitalizovana, u skladu sa važećim trendom u auto-indsutriji.

Kada je reč o pogonskim sistemima, Citroen je za sada otkrio da će kupcima biti dostupni benzinci i plug-in hibridne varijante.

U vrhu ponude će se naći plug-in hibrid sa 4-cilindarskim 1.6-litarskim benzincem i elektromotorom, a ukupna kombinovana snaga sistema iznosiće 225 KS.

Ovaj model će moći da pređe 50-ak km u čisto električnom režimu vožnje, uz brzinu ograničenu na 135 km/h.

Citroen C5 X u prodajne salone stiže u drugoj polovini godine, a do tada ćemo znati više detalja o ovom automobilu, kao i njegovu cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Citroen C5 X

Izvor: AutoBlog, 12.Apr.2021

Citroën je danas predstavio svoj C5 X, novog predstavnika segmenta deumskih krstarica autentičnog izgleda koji predstavlja spoj limuzine i karavana, odnosno inovativno rešenje u potpunom skladu s tradicijom marke Citroën. Ova potpuno nova vrsta je dostupna s benzinskim ili plug-in motorom te naglašava...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.