Naslednik Citroena C5 ipak stiže, kažu biće sjajan

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 15:21

Naslednik Citroena C5 ipak stiže, kažu biće sjajan

Novi model će preuzeti neke stilske elemente koncepta CXperience iz 2016.

Iz Citroena su još 2018. stizale najave da će se nova generacija limuzine C5 naći u prodajnim salonima 2020. godine. Okidač za razvoj produkcijske verzije predstavljao je koncept CXperience koji je izložen na pariskom auto-salonom 2016.

Dve godine kasnije novi C5 još nije stigao, a čak i da nije bilo zastoja zbog pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koronavirusa postalo je izvesno da se ovaj model nećemo videti na evropskim putevima još neko vreme.

Ipak, kako navodi Autonews Europe, od automobila se nije odustalo. To je potvrdio i jedan od direktora u Citroenu, Laurence Hansen.

"Novi C5 je u pripremi, verujte mi, i zaista izgleda sjajno", objavio je Hansen na društvenim mrežama.

"To je veoma bitan automobil za nas", dodao je.

Citroen C5 se u Evropi izrađivao do 2017, a pravio se u limuzinskoj i karavan varijanti, dok se u Kini i dalje proizvodi znatno redizajnirana verzija za tamošnje tržište.

Jedan od razloga zašto su u Citroenu oklevali da odmah nakon gašenja proizvodnje starog ponude novi C5 jeste konstantno smanjenje tražnje za limuzinama D segmenta u Evropi. Taj trend je naročito uzeo maha poslednjih godina, paralelno sa usponom SUV i krosover vozila.

Prema najnovijm podacima, pad prodaje limuzina srednje klase nastavljen je i u 2019, kada je tražnja smanjena za 14%, a kupcima na evropskom tržištu isporučena su svega 403.922 ovakva vozila.

Što se tiče najavljenog naslednika, zna se da će on deliti EMP2 mehaničku platformu sa modelom Peugeot 508.

Ipak, očekuje se da novi Citroen C5 bude veći i komforniji od 508-ice, a ako je suditi prema najavama da je uzor za ovaj automobil pomenuti koncept CXperience, trebalo bi da bude i nešto luksuzniji od svog "rođaka" iz Peugeota.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.