U izboru za auto godine prednost dali sportskom modelu – titula ide vozilu iz domaće fabrike

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U izboru za auto godine prednost dali sportskom modelu – titula ide vozilu iz domaće fabrike

Popularni američki auto magazin Motor Trend proglasio je Chevrolet Corvette Stingray za "Najbolji automobil 2020".

Nakon opsežnih testiranja, nova, 8. generacija čuvenog američkog supersportskog modela dobila ove godine prednost u odnosu na ostale, "obične" automobile koji su se u 2019. pojavili na američkom tržištu.

Motor Trend bira automobil godine na osnovu performansi, uključujući šest ključnih kriterijuma: bezbednosti, efikasnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednosti, napretka u dizajnu, inženjerske izvrsnosti i ocene koliko vozilo ispunjava funkciju za koju je namenjeno.

U ovoj publikaciji navode da je novi Chevrolet Corvette sa centralno postavljenim motorom model za koji nije bilo mnogo dileme da će biti izabran za "Automobil godine".

Izuzetno je pohvaljen zbog zvučne izolacije kabine, kvalitetnog dizajna enterijera i upotrebljivosti u svakodnevnoj vožnji. Pored toga, auto karakteriše "neverovatno dobar komfor u vožnji", a istovremeno je i "mašina vrhunskih performansi".

Kako je navedeno, "Corvette se novom generacijom više približio Porscheu 911 nego ikada ranije".

Osim "Automobila godine 2020", Motor Trend je za "Kamionet godine 2020" izabrao Ram Heavy Duty, a zvanje "SUV godine 2020" poneo je Kia Telluride.

Za "Osobu godine 2020" u svetu auto-industrije američki magazin je izabrao predsednika i šefa dizajna Hyundai Motor grupacije, Petera Šrajera.
Pogledaj vesti o: Chevrolet

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.