Vozači konačno mogu da odahnu: Drastičan PAD CENE GORIVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2018, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači konačno mogu da odahnu: Drastičan PAD CENE GORIVA

Cene goriva u Srbiji pašće do kraja novembra za pet do šest dinara u odnosu da početak meseca, zbog pojeftinjenja barela nafte u svetu.

Tako će benzin sa 158 pasti na 152 dinara, a dizel sa 171 na 166 dianra.

GRAĐANI OPREZ! Iza natpisa AKCIJA u prodavnicama, krije se NAJSTRAŠNIJA PODVALA

Vlasnik kompanije “Knez Petrol” Srđan Knežević otkriva da je, zbog pada cena barela sirove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nafte na svetskom tržištu, benzin u prethodne dve nedelje već pojeftinio i da će se trend nastaviti do kraja meseca.

- Cena sirove nafte je sada u padu svuda u svetu i zbog toga je benzin u prethodne dve nedelje pojeftinio tri dinara po litru, sa 158 na 155.2 dinar, dok je cena dizela u istom periodu smanjena za dva dinara, sa 170.9 na 168.9 dinara. Ovaj trend će se nastaviti i očekujemo da sledeće nedelje i benzin i dizel pojeftine za još dinar po litru, a do kraja meseca za dodatnih 1.5 dinara po litru. Kada se sve sabere, benzin će na početku decembra biti skoro šest dinara po litru jeftiniji nego što je bio krajem oktobra, a dizel oko pet dinara - objašnjava Knežević i najavljuje da bi jesenje kiše i porast nivoa Dunava mogli dovesti i do novih pojeftinjenja goriva u Srbiji.

VAŽNO! Šta nam donosi reforma sistema plata?! Srbi, evo koliko ćete zarađivati za posao koji obavljate!

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) Tomislav Mićović istakao je da će se trend pada cene goriva nastaviti, jer na svetskom tržištu trenutno postoji višak nafte i ponuda je veća od potražnje.

- Nafta je na svetskom tržištu poskupela kada je Amerika najavila sankcije Iranu, jer se pretpostavljalo da ta zemlja neće moći da izvozi naftu i da će doći do manjka nafte na tržištu. Međutim, kada su pre neki dan te sankcije stupile na snagu, ispostavilo se da neće doći do dodatnog skoka cene sirove nafte, jer Iran i dalje prodaje svoju naftu Kini i Indiji. Pošto Srbija čak 85 odsto nafte i goriva uvozi, pad cene nafte na svetskoj berzi utiče i na pojeftinjenje benzina - kaže Mićović.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vozači konačno mogu da odahnu: Cena goriva ide dole

Izvor: Kamatica.com, 08.Nov.2018

Cene goriva u Srbiji pašće do kraja novembra za pet do šest dinara u odnosu da početak meseca, zbog pojeftinjenja barela nafte u svetu..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.