OPET POJEFTINILO GORIVO U SRBIJI! Evo koliko ćemo plaćati za benzin, a koliko za dizel

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2022, 12:46

OPET POJEFTINILO GORIVO U SRBIJI! Evo koliko ćemo plaćati za benzin, a koliko za dizel

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je po ustaljenom planu i ovog petka objavilo nove cene goriva u našoj zemlji, a one će biti aktuelne do narednog petka, do 15 časova.

U proteklom periodu došlo je do pada cena benzina i dizela, jer je i nafta bila oslabila, ali je današnja aktuelna vest da je "crno zlato" opet uznapredovalo, nakon što je Međunarodna agencija za energetiku (IEA) povećala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoju prognozu rasta globalne potražnje do kraja ove godine.

Evropska nafta Brent porasla je na 100 dolara po barelu, a američka WTI nafta sada vredi 94,83 dolara za barel.

Kada je reč o novim cenama benzina i dizela u Srbiji, koje stupaju na snagu danas, 12. avgusta, od 15 časova, i važe do narednog petka, 19. avgusta do 15 sati, stvari stoje ovako:

1) EVRO DIZEL u narednih 7 dana koštaće 207 RSD

2) EVRO PREMIJUM BMB 95 u narednih 7 dana koštaće 180 RSD

Podsećamo, u periodu od 5. do 12. avgusta cene su iznosile maksimalnih 209 RSD za dizel, i maksimalnih 184 RSD za benzin.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.