Stotine putnika blokirano posle bankrota regionalne aviokompanije

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine putnika blokirano posle bankrota regionalne aviokompanije

Nekoliko stotina putnika ostalo je bez letova posle iznenadnog bankrota britanske regionalne aviokompanije Flajbmi (Flybmi), javila je danas agencija AP.Uprava aviokompanije saopštila je da ulazi u bankrot zbog visokih cena goriva i neizvesnosti oko istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit).Aviokompanija je koristila 17 aviona za destinacije u 25 evropskih gradova. Ima 376 zaposlenih u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Švedskoj i Belgiji.Kompanija je navela da otkazuje sve letove i savetovala je putnicima koji su već kupili karte da ih vrate kako bi dobili natrag novac."Teškog srca smo doneli odluka koju nismo mogli da izbegnemo", navodi se u saopštenju.Flajbmi je prošle godine imao 29.000 letova i prevezao 522.000 putnika.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avio-kompanija naprasno propala, stotine putnika blokirano

Izvor: B92, 17.Feb.2019

Nekoliko stotina putnika ostalo je bez letova posle iznenadnog bankrota britanske regionalne avioko-mpanije Flajbmi, javila je agencija AP...Uprava aviokompanije saopštila je da ulazi u bankrot zbog visokih cena goriva i neizvesnosti oko istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU)...

Nastavak na B92...

Britanska aviokompanija Flybmi podnijela zahtjev za stečaj

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2019

LONDON - Stotine putnika ostalo je "blokirano" nakon iznenadnog kolapsa britanske regionalne aviokompanije Flybmi, prenosi Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hant: Razgovori o Bregzitu u ključnoj, završnoj fazi

Izvor: Danas, 18.Feb.2019, 12:13

Šef britanske diplomatije Džeremi Hant izjavio je danas u Briselu da su razgovori o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) u "ključnoj, završnoj fazi" i dodao da bi dogovor mogao da bude postignut pre zvaničnog odlaska, predviđenog 29. marta, javila je agencija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.