Izvor: RTS, 02.Jul.2022, 20:30

Sarajevo, protestna vožnja zbog nekontrolisanog rasta cena goriva

Grupa građana nezadovoljna nekontrolisanim rastom cena goriva okupila se u Sarajevu u protestnoj vožnji, prenosi portal "Kliks".
Građani su se oko 19.30 okupili ispred zgrade "Energoinvesta" na Ilidži odakle su u koloni vozilima krenuli prema gradu.

Glavni razlog okupljanja i protestne vožnje je rast cena goriva u BiH.
Kako navodi portal Kliks, nezadovoljstvo građana ojačalo je nakon sednice Predstavničkog doma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Parlamentarne skupštine BiH kada nije usvojena inicijativa da se na dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na akcize na gorivo.
Kolona automobila ići će do Skenderije, a potom se, bez zaustavljanja, vratiti do "Energoinvesta".
Kako je prethodno saopšteno, saobraćaj u Sarajevu neće biti blokiran, a svi automobili koji učestvuju su obeleženi kako bi se izbegli mogući incidenti.
Na jednom od automobila ispisan je natpis: "Realne cijene za realne plate do 900 KM".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUNT U SARAJEVU: Građani protestnom vožnjom ustali protiv divljanja cena!

Izvor: Kurir, 02.Jul.2022

Povodom nekontroliranog rasta cena goriva u Sarajevu se održava protestna vožnja u organizaciji neformalne grupe građana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.