Ponovo poskupelo gorivo za jedan do tri dinara po litru

Izvor: Politika, 18.Jan.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo poskupelo gorivo za jedan do tri dinara po litru

BEOGRAD – Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je ponovo poskupelo, dizel i evrodizel je skuplji za oko jedan dinar, a benzin za tri dinara po litru.

Na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije (NIS) poskupeo je evrodizel i dizel D-2 za jedan dinar po litru, a benzin BMB 95 za tri dinara po litru, ali su cene kod NIS-a i dalje niže u odnosu na konkurenciju, kažu u toj kompaniji. Naftna kompanija OMV podigla je cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dizela D-2 za jedan dinar po litru, a cene dizala i benzina BMB 95 naviše korigovala je i naftna kompanija MOL.

Kod „Lukoila Srbija” je prošlog vikenda porasla cene dizela za oko pola dinara po litru, ali ta kompanija neće u skorije vreme povećavati cene benzina, kažu u „Lukoilu”.

 Na benzinskim stanicama članica Udruženja vlasnika privatnih benzinskih pumpi prošle nedelje je poskupeo benzin za oko dva i po dinara, a dizel do četiri dinara po litru.

NIS je kao i druge kompanije bio prinuđen da koriguje maloprodajne cene motornog goriva u proseku za oko jedan odsto, zbog rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu i u skladu sa konjunkturom srpskog tržišta, saopšteno je Tanjugu u NIS-u.

U tom preduzeću kažu da nastoje da očuvaju konkurentne cene goriva i da prate da one ne budu iznad prosečnih na regionalnom tržištu i podsećaju da su i u ovoj godini nastavili akciju popusta od tri odsto za sve vrste naftnih derivata koje potrošači u određenim vremenskim intervalima, mogu da kupe na pumpama NIS-a širom Srbije.

Cene dizela D-2 se kreću od 126,90 do 129 dinara za litar, evrodizela od 134,90 do 138 dinara, benzina BMB 95 od 132,90 do 135 dinara, a evropremijuma BMB 95 od 134,30 do 139,50 dinara za litar.  

Tanjug

objavljeno: 17.01.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorivo u Srbiji opet poskupelo

Izvor: B92, 18.Jan.2012

Beograd -- Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je ponovo poskupelo. Dizel i evrodizel skuplji su za oko jedan dinar, a benzin za tri dinara po litru...Na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije poskupeo je evrodizel i dizel D-2 za jedan dinar po litru, a benzin BMB 95 za tri dinara po litru, ali...

Nastavak na B92...

Ponovo poskupelo gorivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2012

BEOGRAD -..Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je ponovo poskupelo, dizel i evrodizel je skuplji za oko jedan dinar, a benzin za tri dinara po litru...Na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije (NIS) poskupeo je evrodizel i dizel D-2 za jedan dinar po litru, a benzin BMB 95 za tri dinara po litru,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gorivo poskupelo za jedan do tri dinara po litru

Izvor: Studio B, 18.Jan.2012

Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je ponovo poskupelo, dizel i evrodizel je skuplji za oko jedan dinar, a benzin za tri dinara po litru...Na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije (NIS) poskupeo je evrodizel i dizel D-2 za jedan dinar po litru, a benzin BMB 95 za tri dinara po litru, ali su...

Nastavak na Studio B...

Mleko još nije poskupelo

Izvor: Danas, 18.Jan.2012

Mleko i mlečni proizvodi, uprkos najavama Imleka i Subotičke mlekare, još nisu poskupeli, tvrde za Danas u najvećim trgovinskim lancima u Srbiji. Imlek je pre dva dana objavio da će povećati cenu mleka za dva dinara po litru, a mlečnih proizvoda za dinar po litru, a kao razlog tome naveo povećanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.