Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo poskupljenje: Benzinske pumpe u BiH dižu cene goriva

Većina benzinskih pumpi u Federaciji BiH je odlučila da podigne cene svih derivata za najmanje pet feninga. Istovremeno i iznosi cena goriva na benzinskim stanicama u Srpskoj stihijski rastu.

Promene cena potrošači će primetiti do kraja sedmice jer će odobrenje za njihovu korekciju, koja daje Ministarstvo trgovine FBiH, stupiti na snagu u četvrtak, najkasnije u petak.

Iz Odseka za cene Ministarstva trgovine FBiH su rekli da cene dizela pre novog posukljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u FBiH iznose u proseku 1,80 KM, dok je za BMB 95 potrebno izdvojiti 1,85 KM.

Prema podacima Odseka za cene, stagnacija u njihovim vrednostima na benzinskim pumpama beleži se gotovo od sedmog meseca, što znači da je će novo poskupljenje biti prvo u čak tri meseca.

Iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Republike Srpske poručuju da je povećanje cena bilo očekivano.

Shodno principima slobodnog tržišta, i pumpe u RS formiraju cene u odnosu na konkurenciju, poručuju iz ove Grupacije.

Posledica je to povećanja cena barela nafte na svetskom tržištu koje se beleži od kraja septembra.

Barel nafte u sredu ujutro košta od 51 do 52,5 dolara, dok se njegova vrednost 28. septembra kretala oko 45 dolara po barelu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.