Moguć porast cene NAJJEFTINIJEG GORIVA NA SVETU? Najavljeno fer poskupljenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 12:55

Moguć porast cene NAJJEFTINIJEG GORIVA NA SVETU? Najavljeno "fer" poskupljenje

Venecuela ne može da izvlači sirovu naftu iz zemlje i pretvori je u gorivo, pa zato sada primarno zavisi od Irana.

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, izjavio je danas da je imenovao tim stručnjaka koji bi trebalo da razmotri da li bi cena najjeftinijeg goriva na planeti trebalo da poraste.

Ta zemlja se može pohvaliti najvećim svetskim podzemnim rezervama nafte, ali primorana je da kupuje gorivo od Irana kako bi premostila duboke nestašice, jer ne može da izvlači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sirovu naftu iz zemlje i pretvori je u gorivo.

- Gorivo koje mi uvozimo iz Irana i drugih zemalja plaćamo dolarima. Mnogi su mi sugerisali i ja sam se saglasio da povećamo cenu - rekao je Maduro.

Kako se navodi, Maduro nije precizirao koliko bi gorivo moglo da poskupi, samo je rekao da će biti fer poskupljenje.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.