Kamiondžije blokiraju granični prelaz kod Preševa zbog visoke cene goriva

Izvor: juGmedia, 03.Okt.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije blokiraju granični prelaz kod Preševa zbog visoke cene goriva

Blokada četiri granična prelaza, između ostalog i Preševa, uslediće u sredu od 14 do 16 časova, najavilo je Udruženje prevoznika „Međunarodni transport“.

Kamiondžije će protestvovati zbog visoke cene goriva koju prevoznici plaćaju, a da im nije omogućen povraćaj dela akcize.

Kako piše Vranje News, oni će izraziti neslaganje i i zbog predugog zadržavanja na graničnim prelazima, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pri čemu su prinuđeni da privatnim parkiralištima plaćaju čekanje na carinski postupak.

Obaveštenje o blokadama prelaza poslata su iz Udruženja carinskim ispostavama u Vatinu, Šidu, Kelebiji i Preševu, jer predstavnici Ministarstva finansija, kada su se posle višemesečnih molbi sastali sa prevoznicima, nisu imali odgovor ni na jedan od njihovih zahteva.

Kamiondžije tvrde da se nigde u inostranstvu ne naplaćuje parking vozilima koja se nalaze u carinskom postupku.

Ogorčeni su i zbog cena goriva koje su, kako tvrde, podignute za 20 do 30 dinara po litru u odnosu na prošlu godinu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Teretnjaci na dva sata blokirali granične prelaze

Izvor: RTS, 03.Okt.2018

Udruženje srpskih prevoznika "Međunarodni transport" je organizovalo dvočasovnu blokadu teretnih terminala na graničnim prelazima Preševo, Vatin, Šid i Kelebija. . Prevoznici kažu da su nezadovoljni neravnopravnim ekonomskim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.