Gorivo ponovo poskupelo u proseku za 1,5 dinara

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo ponovo poskupelo u proseku za 1,5 dinara

BEOGRAD - Cene goriva u Srbiji nastavljaju da rastu, jer je od danas gorivo na pumpama pojedinih naftnih kompanija skuplje za jedan do dva dinara po litru.

Osim privatnika, OMV, Lukoila i drugih kompanija koji su još prošle nedelje podigli cene goriva za oko dva dinara po litru, od danas su naftni derivati skuplji i kod Naftne industrije Srbije (NIS) u proseku za 1,5 dinara, a kod MOL-a za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dinar po litru.

U proteklih 15 dana gorivo u Srbiji je poskupelo tri puta i to ukupno u proseku za oko šest dinara po litru.

Od početka godine cene goriva su porasle za više od 10 dinara po litru, a naftaši ta poskupljenja opravdavaju rastom cena nafte na svetskom tržištu, slabljenjem vrednosti dinara i rastom transportnih troškova prilikom uvoza goriva, posebno za vreme hladnog talasa.

Litar evrodizela je dostigao cene od 146 dinara po litru, evropremijum BMB 95 145 dinara, dizela D-2 135 dinara, a premijum BMB-95 košta oko 140 dinara za litar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.