Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 08:21

Brod sa krijumčarenim gorivom zaplenjen u Iranu, uhapšeni članovi posade

Iranske vlasti zaplenile su brod koji je nosio 106.500 litara švercovanog goriva i uhapsile devet članova posade, objavila je danas poluzvanična agencija Tasnim.
Ministar pravde u pokrajini Hormozgan naveo je da su prema naređenju tužilaštva ostrva Kešma, pripadnici pomorske baze tokom identifikovanja broda koji je nosio 106.500 litara švercovanog goriva počeli sa procesom zaplene.

Iran, koji ima neke od najjeftinijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cena goriva na svetu zbog velikih subvencija i pada nacionalne valute, bori se protiv neobuzdanog šverca goriva kopnom u susedne države i morem u arapske zemlje Zaliva.
Iran često zaplenjuje brodove za koje navodi da se koriste za krijumčarenje u Zaliv.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.