Antić: Cena struje za građane Srbije najniža u Evropi, neće biti poskupljenja

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Cena struje za građane Srbije najniža u Evropi, neće biti poskupljenja

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da cena električne energije za gradjane Srbije nije poskupela više od dve godine, da je najniža u Evropi i da neće biti peomenjena u narednom periodu.

Antić je gostujući na televiziji Prva rekao da je gorivo u Srbiji pojeftinilo za 12 dinara po litru.

"Moja procena je da cena benzina neće u narednih nekoliko meseci imati neke značajnije korekcije", rekao je on.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rečima, toplane u nekim gradovima ne rade 24 sati dnevno, jer kako je kazao, takva je procena rukovodstva toplana u tim gradovima.

On je kazao da je tvrdnja da grejanje plaćamo cele godine "urbana legenda".

"Mi plaćamo cenu grejana onoliko koliko to košta, a odlukama lokalne samouprave se nama kao gradjanima izlazi u sustret da to plaćamo u 12 rata", kazao je Antić.

Na pitanje da se gradjani Šapca žale na loše grejanje, Antić je kazao da bi trebalo da se obrate gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, a ne njemu.

"Gradjani se prvo žale toplanama, pa osnivaču, pa na osnovu inspekcijskog nadzora ministarstvu, a takvih žalbi nema", rekao je Antić.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.