Zašto je šef CIA pomenuo pretnje iz Jugoslavije / VIDEO

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je šef CIA pomenuo "pretnje iz Jugoslavije" / VIDEO

Direktor CIA Majk Pompeo je na jednoj tribini istakao da će američki đaci učiti iz istorije šta su SAD radile povodom pretnje koju je predstavljala Jugoslavija.

Govoreći o pretnjama po bezbednost SAD, funkcioner, koji je u javnosti često predstavljan kao osoba od “ultimativnog poverenja“ američkog predsednika Donalda Trampa, upotrebio je nekadašnju državu kao primer za “pretnje koje stižu od nacionalnih država“.

“U vašim knjigama iz istorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćete čitati koje nacionalne države su bile pretnje za Ameriku, čitaćete šta je Amerika radila protiv pretnji koje su stizale iz Jugoslavije i drugih nacionalnih država. Danas su pretnje različite, da li to bile grupe poput Hezbolaha i Al-Kaide ili sistemi koji prete našim informacionim sistemima poput Vikiliksa“, naveo je Pompeo.

On je dodao da te “grupe i organizacije“ nemaju zastave u Ujedinjenim nacijama, ali i da predstavljaju stvarnu pretnju za SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pretnje danas nisu kao što je bila Jugoslavija" Direkor CIA otkrio koga se SADA BOJE

Izvor: Blic, 24.Jan.2018

Direktor američke obaveštajne agencije CIA, Majk Pompeo, kao glavne bezbednosne pretnje po građane SAD-a naveo je nuklearni program Severne Koreje i "sovjetski san" Vladimira Putina...Pompeo je u jednom od retkih pojavljivanja u javnosti, rekao da današnje pretnje ne dolaze samo od država, navodeći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.