Simonjanova: CIA, uzalud vam američki poreski obveznici daju plate

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonjanova: CIA, uzalud vam američki poreski obveznici daju plate

Glavni urednik MIA „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan prokomentarisala je istraživanje Si-En-Ena o „sumnjivim gostima“ osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža u Ambasadi Ekvadora u Londonu, rekavši da je i sama bila njegov gost.
„Draga CIA! Ja ću vam reći još nešto. Nije samo moj zamenik išao kod Asanža u Ambasadu. Išla sam i ja. Objavljivala sam i fotografije na Tviteru. Da vam pošaljem link? I šta još nismo tamo nosili - kasete, diskete, u-es-beove, papire, tehničku opremu, slatkiše i druge stvari“, napisala je Simonjanova na svom kanalu na Telegramu. Ona je podsetila da je osnivač „Vikiliksa“ imao svoju emisiju na RT, pa je stoga logično da je koristio različitu tehniku, pa i u-es-beove. „Takođe smo iznosili mnogo toga od Asanža. Evo, na primer, knjigu sa autogramom. Držim je na noćnom ormariću. Da li su vam potrebni otisci prstiju? Imam ih. A zbog čega mi on zahvaljuje, to nekako sami otkrijte. Uzalud vam američki poreski obveznici daju plate, između ostalih, i naši saradnici“, zaključila je Simonjanova. Ranije je Si-En-En objavio materijal o tome da se Asanž u leto 2016. godine (malo pre toga su hakeri, koji su optuženi za saradnju sa ruskim vlastima, upali u sistem Nacionalnog komiteta Demokratske partije SAD) nekoliko puta sastajao sa „hakerima svetske klase“, a zatim i sa rukovodstvom ruskog kanala, uključujući i šefa londonske redakcije RT Nikolaja Bogačihina. Prema podacima američkih obaveštajnih službi, Bogačihin je u Ambasadu Ekvadora doneo u-es-be.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.