On je dao informacije o mučeniku Sulejmaniju našim neprijateljima: Iranac, agent CIA, OSUĐEN NA SMRT (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 11:23

"On je dao informacije o mučeniku Sulejmaniju našim neprijateljima": Iranac, agent CIA, OSUĐEN NA SMRT (VIDEO)

Sulejmani je ubijen u napadu dronom u Iraku 3. januara ove godine.

Pravosudno veće Tehrana osudilo je na smrt Iranca koji je osuđen jer je otkrio gde se nalazi Kasim Sulejmani, bivši general Revolucionalrne garde koji je ubijen u američkom napadu početkom ove godine. Taj čovek je navodno odao informacije američkim agentima.

Vašington je krivio Sulejmanija da stoji iza napada iranskih militanata na američke trupe u regionu.

- Mahmud Musavi Majd, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od špijuna CIA i Mosada osuđen je na smrt. On je dao informacije o mučeniku Sulejmaniju našim neprijateljima - rekao je portparol veća Golamhosein Esmaili na konferenciji za novinare.

Nakon ubistva Sulejmanija, Iran je odgovorio raketnim napadom na vojnu bazu u Iraku gde su bile smeštene ameripčke trupe 8. januara. U napadu nije poginuo nijedan vojnik, ali je kod stotina njih kasnije dijagnostifikovana traumatska povreda glave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.