Narod će pobediti CIA gangstere Beograd poslao SNAŽNU PORUKU Moralesu i narodu Bolivije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Narod će pobediti CIA gangstere" Beograd poslao SNAŽNU PORUKU Moralesu i narodu Bolivije (FOTO/VIDEO)

Savez komunističke omladine Jugoslavije održao je danas u Beogradu protest u znak podrške legitimno izabranom predsedniku Evu Moralesu i narodu Bolivije.

Nekoliko desetina okupljenih ljudi na protestu kod restorana "Ruski car" su pružili podršku bolivijskom narodu u borbi protiv američkog imperijalizma, ali su izrazili i zabrinutost zbog delovanja organizacije "Kanvas" koja navodno pomaže "krvave revolucije i pučeve širom sveta".

Okupljeni su nosile transparente >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa fotografijama komunističkih lidera - bolivijskog predsednika Eva Moralesa, kineskog predsednika Si Đinpinga, venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, vođe korejskog naroda Kim Džong Una, beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, ali i osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža.

- Narod Bolivije je na ulicama zato što su pučisti i vojna hunta, zajedno sa proameričkim agentima i zajedno sa rasistima, organizovali državni udar i puč. Oni su to uradili zato što im ne odgovara pronarodna politika druga Eva Moralesa - rekao je Aleksandar Đenić, Prvi sekretar SKOJ-a.

On je izjavio da je puč izveden i zbog litijuma koje Amerikanci planiraju da opljačkaju od naroda Bolivije.

- Vi dobro znate da nijedna baterija ne može da se napravi bez litijuma, a Bolivija je prva u svetu po resursima litijuma. Nakon puča odmah su skočile akcije američke kompanije koja se, nažalost, zove "Tesla" - rekao je Đenić okupljenima.

Za portal Srbija Danas Đenić kaže da je osnovna poruka današnjeg skupa solidarnost sa narodom Bolivije i sa legitimno izabranim predsednikom Evo Moralesom.

- Evo Morales se borio za najsiromašnije i najugroženije slojeve društva u Boliviji. Mi ukazujemo na problem "Kanvasa", koji je kod nas poznatiji kao "Otpor" koji je, nažalost, registrovan u našoj zemlji, a u mnogim zemljama je proglašen za terorističku organizaciju. Srbija može imati problem sa svim zemljama koje su njeni istinski prijatelji, a u kojima ova organizacije organizuje pučeve - rekao nam je Đenić.

On je istakao da je ubeđen da će ujedinjeni narod Bolivije pobediti i da će "pucistička vlast" uskoro biti uklonjena.

Aleksandar Banjanac, generalni sekretar Nove komunističke partije Jugoslavije, kaže za naš portal da "CIA gangsteri vrše nepojmljivu represiju nad nevinim ljudima koji brane izbor predsednika Moralesa".

- Morales je dobio 10 odsto glasova više od protivkandidata i nedopustivo je da neko prekraja izbornu volju naroda - rekao je Banjanac i dodao da se svuda vidi prljavi trag Srđe Popovića i "Otpora".

On je dodao da "Otpor" uvek podržava proameričke snage i da Bolivija prolazi kroz katastrofu.

- Ako Moralesove snage ne pobede, imaćemo aparthejd koji je postojao tamo, jednu bogatu, belu kastu u toj zemlji, ali i degradaciju ekonomije, problematičnu situaciju za starosedelačke narode u Boliviji, ali verujemo da će Morales pobediti - rekao je Banjanac.

On je podsetio i da Bolivija nije priznala nezavisnost Kosova i da je sadašnja samoproklamovana predsednica podržana od strane ustaške emigracije, a dodao je i da i fašističke snage sa kukastim krstovima marširaju protiv Eva Moralesa.

Okupljeni su skandirali parole: "El pueblo unido jamás será vencido" ("Ujedinjeni narod nikada neće biti pobeđen"), "Viva Morales, Morales presidente" ("Živeo Morales, Morales predsednik"), "Neće proći CIA gangsteri"...

Brojni turisti su gledali protest, mnogi su snimali mobilnim telefonima, a pre svega su im zanimljivi bili transparenti.

Kineski turisti su za naš portal rekli da podržavaju borbu naroda Bolivije protiv američkog imperijalizma.

- Prepoznali smo našeg predsednika Si Đinpinga na transparentima. Znamo da su i vas Srbe Amerikanci bombardovali i baš danas idemo na mesto gde su stradali naši sunarodnici kada je NATO bombardovao kinesku ambasadu - rekli su turisti koji su želeli da ostanu anonimni i dodali da podržavaju pravo da oni koji se protive nasilnoj promeni vlasti u Boliviji iskažu svoje mišljenje.

Protest je završen pevanjem komunističke pesme "Bandiera rossa".
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.