Izveštaj CIA preuranjen, ubistvo nije trebalo da se desi

Izvor: B92, 18.Nov.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izveštaj CIA preuranjen, ubistvo nije trebalo da se desi"

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da je zaključak CIA da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naručio ubištvo Džamala Kašogija "vrlo preuranjen".

On je najavio da će u utorak dobiti kompletan izveštaj o tom slučaju.

Tramp je tokom boravka u Kaliforniji rekao da ubistvo nije trebalo nikad da se dogodi, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, izveštaj u utorak će objasniti koga američka Vlada smatra odgovornim za ubistvo Kašogija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kakve će to posledice imati, ali nije pojasnio ko radi na izveštaju.

Tramp je kazao i da je moguće otkriće CIA da je saudijski princ odgovoran.

Američki predsednik izjavio je to nekoliko sati nakon što je Stejt Department objavio da još radi na utvrđivanju odgovornosti za smrt Kašogija.

"Nedavni izveštaji ukazuju da je Vlada SAD-a donela konačni zaključak netačna su jer su ostala brojna neodgovorena pitanja u vezi Kašogijevog ubistva", izjavila je portparolka američke Vlade Heder Nauert.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.