AMERIČKI ŠPIJUN LIKVIDIRAN U CRNOJ GORI? Nestao pre dve godine na letovanju, gubi mu se svaki trag!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI ŠPIJUN LIKVIDIRAN U CRNOJ GORI? Nestao pre dve godine na letovanju, gubi mu se svaki trag!

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je bivši zvaničnik Kremlja Oleg Smolenkov, optužen da je bio špijun američke Centralne obaveštajne (CIA), i formalno proglašen nestalim. Policija, kako se navodi, traga za njim.

Američki mediji navode da je agent CIA u ruskoj vladi "izvučen" i odveden u SAD još 2017. godine.

Ruski dnevnik "Komersant" objavio je da je reč o čoveku po imenu Oleg Smolenkov, koji je nestao sa suprugom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Antoninom i troje dece tokom odbora u Crnoj Gori u junu 2017. godini.

Oleg Smolenkov koji je, prema objavama CNN-a i Njujork tajmsa, špijunirao za CIA već dve godine živi u Virdžiniji pod zaštitom američkih bezbednjaka.

Smolenkov je, prema verziji američkih medija misteriozno nestao 2017. godine dok je letovao sa porodicom u Crnoj Gori.

CNN i Njujork tajms objavili su da je čitava porodica ruskog zvaničnika Smolenkova nestala pre dva leta u Crnoj Gori, nakon čega su počele medijske spekulacije da su špijun i njegova familija likvidirani u Crnoj Gori.

Ispostavilo se da je Crna Gora bila samo tlo na kojem se odvijala operacija izvlačenja američkog obaveštajca od mogućeg hapšenja u Rusiji.

List navodi da je na priču američkih medija o tajnovitoj američkoj "krtici" u srcu Kremlja, hitro reagovala Bela kuća.

Šef američke diplomatije Majk Pompeo kazao je da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" CIA koja je imala pristup uskom krugu Vladimira Putina u Kremlju.

Reagovala je i Stefani Grišam, portparolka Bele kuće, koja je rekla da je reč o "lažnim vestima" i ocenila da je izvještavanje CNN-a "ne samo lažno već ugrožava živote mnogih ljudi".

Podgorički dnevnik navodi da je bilo izvesno, naročito nakon žustre reakcije Trampove administracije, da je na pomolu velika špijunska ali i politička priča.

List podseća da iako CNN nije ulazio u detalje, nagoviješteno je kako je "američki špijun u Moskvi" obezbedio glavne dokaze o umešanosti Kremlja u predjedničke izbore na kojima je pobedio Tramp.

OVO NIKADA NISTE VIDELI! Pogledajte kako Milo Đukanović ĐUSKA na svadbi SINA JEDINCA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.