Novi Bugatti Baby: poklon iznenađenje za 110. rođendan

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 17.Mar.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bugatti Baby: poklon iznenađenje za 110. rođendan

Bugatti Type 35, automobil koji je proslavio kompaniju Automobiles Ettore Bugatti 20-ih godina prošlog veka, nadaleko važi za najuspešniji trkački automobil svih vremena. Tokom svoje duge karijere, pobedio je na oko 2.000 profesionalnih i amaterskih trka, sa prosekom od preko četrnaest pobeda nedeljno kad je bio na vrhuncu.
Tokom 1926. godine, Etore (Ettore) i njegov sin Žan (Jean) odlučili su da za Etoreovog najmlađeg sina Rolanda naprave model Type 35 upola veličine, kao rođendanski poklon za njegov četvrti rođendan.

Danas, na 110. rođendan kompanije, Bugatti je zajedno sa kompanijom Junior Classics ponovo oživeo ideju o modelu Bugatti Baby, i na svom štandu na Međunarodnom sajmu automobla u Ženevi premijerno je predstavio Bugatti Baby II sa karoserijom koja je izašla iz 3D štampača.
Bugatti Baby za novu generaciju

U slavu 110. rođendana kompanije, Bugatti je predstavio najmanjeg člana Bugatti porodice: model Baby II. Ovaj model predstavlja savremeni omaž Etoreovom remek-delu, i biće napravljen u veoma ograničenoj seriji, baš kao i original: samo 500 automobila će biti napravljeno. Za razliku od originala, koji je bio namenjen isključivo najmlađim vozačima, Baby II će omogućiti ljubiteljima svih starosnih doba da podele ljubav prema vožnji i prema ovom klasiku kompanije Bugatti.
Model Baby II dolazi na svet skoro čitav vek nakon svog prethodnika, i napravljen je uz pomoć najmodernije tehnologije, ali sa apsolutnim poštovanjem prema automobilskom nasleđu kompanije Bugatti. Ovaj ručno sklopljeni automobil je dizajniran uz pomoć preciznog digitalnog skena originalnog modela Type 35, napravljenog za Veliku nagradu Francuske u Lionu 1924. godine.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.