Koenigsegg Agera RS je novi najbrži serijski automobil na svetu

Izvor: AutoBlog, 05.Nov.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koenigsegg Agera RS je novi najbrži serijski automobil na svetu

Bugatti Veyron Supersport je svrgnut sa trona! Na stazi u Nevadi, Koenigsegg Agera RS oborila je rekord za maksimalnu brzinu kod serijskih automobila. Švedski superautomobil pojurio je do neverovatnih 447 km/h! To je za čak 16 km/h brže od Veyronovog rekorda. Koenigsegg tvrdi da je automobil koji je zvanično postao najbrži serijski automobil na svetu na stazi u Nevadi, SAD, isti onaj koji je korišćen i za rušenje Chironovog rekorda 0-400-0. Dakle, možemo slobodno reći - Agera RS je ubica Bugattija! Ageru RS pokreće 5,0-litarski V8 biturbo motor koji razvija 1360 konjskih snaga uz 1371 Nm obrtnog momenta. Uparite ovo sa masom od 1.295 kilograma (bez tečnosti) i jasno Vam je o kakvom se automobilskom predatoru zapravo radi!...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

06.11.2017 ::: Koenigsegg Agera RS je zvanično najbrži automobil na svetu!

Izvor: AutoMagazin, 06.Nov.2017, 04:45

Koenigsegg Agera RS zvanično je najbrži serijski automobil na svetu. Švedski super-sportski model, u Nevadi je nadmašio rekord koji je držao Bugatti Chiron..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.