Od sutra integrisani prelazi i Brnjak i Končulj

Izvor: Press, 30.Dec.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra integrisani prelazi i Brnjak i Končulj

Redžepi je rekao Tanjugu da bi integrisani prelaz Brnjak od sutra trebalo da počne da funkcioniše slično kao i drugi prelaz na severu Kosova - Jarinje koji je u sistemu integrisanog upravljanja od 10. decembra.
On je dodao da bi od sutra na Brnjaku trebalo da, pored pripadnika Euleksa, budu prisutni granična kosovska policija, kosovski carinici, fitosanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << inspekcija, kao i njihove kolege iz centralne Srbije.
Prelaz Končulj se nalazi na putu Bujanovac - Gnjilane.
Na administrativnom prelazu Brnjak, koji se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok, sve je spremno za početak integrisanog upravljanja ovim prelazom. Postavljene su kućice-kontejneri u kojima će biti pripadnici MUP-a Srbije i srpska carina.
Za razliku od integrisanog prelaza Jarinje, prelaz Brnjak se ne nalazi na teritoriji centralne Srbije, već na kosovskoj strani. Kontrolu saobraćaja obavljaju pripadnici Euleksa, a na samom punktu, koji je ojačan betonskim blokovima, kao zaštita osoblju, nalaze se i pripadnici Kfora koji tu imaju svoju bazu.
Administrativni prelaz Brnjak je ranije nekoliko puta bio na meti napadača, koji su na njega ili u neposrednoj blizini bacali eksplozivne naprave.
Kada i na Jarinju primena dogovora o IBM počela je i na prelazu Merdare koji se nalazi na putu Podujevo - Kuršumlija.
Privrednici i građani blokirali su rano jutros magistralni put Priština-Ribariće u Zubinom Potoku, u nameri da spreče dolazak kosovskih carinika i pogranične policije na prelaz Brnjak, a najavili su da će blokadu nastaviti sve dok bude potrebno.
Propuštaju se samo putnički automobili i vozila pripadnika Kfora.
Oko 11 sati propuštena je i kolona vozila Euleksa, koja je stigla iz pravca Prištine i nastavila put prema prelazu Brnjak.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas integrisani prelazi i Brnjak i Končulj

Izvor: S media, 30.Dec.2012

Kosovski ministar unutrašnjiih poslova Bajram Redzepi izjavio je da danas u osam sati treba da počne primena briselskog dogovora o integrisanom upravljanju na prelazima Brnjak i Končulj...Redžepi je rekao da bi integrisani prelaz Brnjak trebalo da počne da funkcioniše slično kao i drugi prelaz...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.