Mirna noć na barikadama, prelazi i dalje u blokadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2011, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirna noć na barikadama, prelazi i dalje u blokadi

KOSOVSKA MITROVICA -

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a Srbi su tokom veoma hladne noći u smenama boravili na barikadama.

Srbi su u šatorima, automobilima i pored vatre proveli i prethodnu noć na barikadama u Zupču, Jagnjenici, Brnjaku, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

Kfor je juče uklonio barikadu postavljenu kod administrativnog prelaza Brnjak, a Srbi su odgovorili postavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove koja je veća od prethodne i koja se nalazi na putu Zubin Potok - Ribariće uz samu administrativnu liniju sa strane centralne Srbije.

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je da Kfor ovu barikadu, koja je visoka oko pet metara, neće uklanjati, jer je postavljena na teritoriji centralne Srbije.

Na putevima na severu Kosova jedna saobraćajna traka je oslobođena za prolazak vozila Kfora, ali Kfor tu mogućnost ne koristi u potpunosti, pa snabdevanje svojih jedinica nastavlja da obavlja helikopterima iz vazduha.

Administrativni prelazi na severu Kosova Jarinje i Brnjak i dalje su u blokadi, zbog toga što se Srbi protive prisustvu kosovskih carinika na ova dva prelaza.

Euleks svojim helikopterima na pomenute prelaze dovozi kosovske carinike, što je i povod da Srbi u potpunosti uskrate slobodu kretanja ovoj misiji EU na severu pokrajine.

Građani koji iz pravca centralne Srbije dolaze na sever Kosova i obrnuto, koriste isključivo zaobilazne makadamske puteve.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna noć u šatorima na barikadama

Izvor: Mondo, 05.Nov.2011

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a Srbi su tokom veoma hladne noći u smenama boravili na barikadama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.