ALBANSKO NASILJE NA BRNJAKU: Srpskom zvaničniku ONEMOGUĆEN ULAZAK na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKO NASILJE NA BRNJAKU: Srpskom zvaničniku ONEMOGUĆEN ULAZAK na KiM

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislavu Tajiću danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine!

Na administrativnom prelazu Brnjak mu je rečeno da je na listi osoba kojima je zabranjen ulaz.

Tajić je tom prilikom izjavio da se na KiM uputio kako bi dao podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje čvrstih i neraskidivih veza sa svojom državom Srbijom i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da budu sa svojim narodom bahati čin samovolje Prištine i akt političkog obespravljivanje Srba.

- Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi i potvrdi svoju privrženost državi Srbiji - rekao je Tajić.

Privremena administracija u Prištini je juče saopštila da predstavnicima države Srbije nije dozvoljeno da na bilo koji način učestvuju u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore na tzv. Kosovu, nakon čega je Kancelarija za KiM poručila da je to još jedan dokaz da je srpski narod u pokrajini izložen stalnom političkom nasilju, kršenju ljudskih prava i nedemokratskom postupanju.

- U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu - saopštila je Kancelarija za KiM.

Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, Dušan Kozarev i Petar Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.