Deo članova napustio sednicu Glavnog odbora DS-a

Izvor: RTS, 30.Nov.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo članova napustio sednicu Glavnog odbora DS-a

Obraćanje Nebojše Zelenovića je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, reč je o nezadovoljstvu zbog ukidanja demokratije u stranci, rekao je funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić. Predsednik DS-a Zoran Lutovac poručio je da stranka mora da počiva na solidarnosti a ne na spletkarenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke napustio je danas sednicu.

Branislav Lečić, koji je među onima koji su izašli, rekao je novinarima da veruje da rukovodstvo stranke sada nema kvorum za odlučivanje.
Lečić je rekao da je tražio reč, ali da je nije dobio, što se prvi put dogodilo u DS-u i ocenio da ta stranka odlazi od svoje suštine.
"Mislim da će ovo ostaviti ozbiljne posledice na funkcionisanje Demokratske stranke zato što je nemoguće da iz DS-a nestane demokratije, jer onog trenutka kada se to desi, mislim da smo popuno poraženi u celoj zemlji", istakao je Lečić.
Na pitanje kako komentariše obraćanje Nebojše Zelenovića, koji nije član te stranke, Lečić je rekao da bi to imalo smisla da je došlo do ujedinjenja DS-a, ali da nije primereno da sa pozicije šefa druge političke stranke raspravlja i utiče na politiku, uređenje i finansije Demokratske stranke.
Kako je rekao, to je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, a reč je o nezadovoljstu generalno zato što se demokratija u DS-u ukida.
Za razliku od njega, Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, govorio je na GO što je izazvalo negodovanje pojedinih članova.
Poručio je da daje punu podršku predsedniku stranke Zoranu Lutovcu i njegovoj hrabrosti da se izbori sa problemima u kojima se DS našao i dodao da je došao trenutak za proces ujedinjenja.
Veruje da bez jake i snažne Demokratske stranke nema ni jake i snažne Srbije.
Lutovac: Stranka mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju
Članovima GO obratio se i predsednik DS-a Zoran Lutovac koji je rekao da ako stranka želi da vrati poverenje građana mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju, te da moraju da otvore prostor onima koji su posvećeni stranci, a ne onima koji kalkulišu i mešetare.
Kao drugi korak u vraćanju poverenja, Lutovac je naveo da DS mora da pokaže da je stranka koja vraća svoje dugove i da će pokušati da dobije poverenje građana da se finansira samostalno i da ne zavisi ni od tajkuna ni od budžeta kako bi donosila ispravne odluke.
Predložio je da se formira Odbor za finansijsko upravljanje i kontrolu, koji bi se bavio finansijama, a činili bi ga ugledni članovi.
Novinarima je nezvanično rečeno da je šef informativne službe DS-a Biljana Maksimović dobila otkaz zato što je napustila sednicu GO.
Pored Lečića, sednicu su napustili i poslanici Aleksandra Jerkov, Radoslav Miličić, Balša Božović, nekadašnji ministar Slobodan Milosavljević...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS raspustio Omladinu i GO Beograd, Omladina DS zauzela centralu stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2019

Omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje Tanjug...Predsedništvo Demokratske stranke danas je raspustila više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.