Branislav Lečić: Film je skupa igračka, okuplja porodične klanove

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislav Lečić: Film je skupa igračka, okuplja porodične klanove

Bio je miljenik, buntovnik, revolucionar, dečko koji obećava... Sve to nosio je s takvom lakoćom. I uspeh i neuspeh, a jednom i drugom davao se sto posto. Tako će biti i večeras u Zvezdara teatru na 200. izvođenju “Generalne probe samoubistva”, pozorišnom komadu koji je obeležio njegov život.

Glumac Branislav Lečić kaže da je pre mišljenja da se sve ponavlja, nego da sa svakim narednim stupnjem u životu postajemo bolji. On je na tv Prva govorio o ovom pozorišnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komadu, karijeri, filmovima i razlozima zbog kojih ga sada nema u istim, kao i o ulogama koje dobija u sedmoj deceniji života.

"Što se tiče filma, kod nas, nažalost, postoji malo teža atmosfera. To je skupa igračka i onda se skupljaju ekipe koje su, ne bih rekao klanovske, nego porodične. Imaju neke druge kombinacije. Onda se slobodno tržište te vrste za nijansu gubi. Tako da nisam pravio neki film iza koga bih ja stao", kaže Branislav Lečić.

Na konstataciju da je ranije snimao filmove koji najpre nisu bili toliko produkciono jaki, a osvojili su domaću publiku, glumac ističe da ima želju da napravi film koji će biti baš takav. Međutim, nije otkrio o kakvom projektu se tačno radi, osim da će film imati pozadinu iz srpske istorije.

Koje uloge Lečić danas igra s obzirom na to da je dostigao takozvanu glumačku zrelost, šta nam poručuje predstava “Generalna proba samoubistva” i zašto se, prema mišljenju glumca, nekada treba distancirati od određenih stvari, saznajte u prilogu.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.