Protest Lečićeve frakcije DS ispred MDULS-a: Prošao rok za upis novog rukovodstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 16:39

Protest Lečićeve frakcije DS ispred MDULS-a: Prošao rok za upis novog rukovodstva

Članovi frakcije DS na čelu sa Branislavom Lečićem protestovali su danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, jer ni posle 100 dana, to Ministarstvo nije na njihov zahtev upisalo Lečića kao zastupnika DS.

Kao zastupnik DS u registar političkih stranaka upisan je Zoran Lutovac protiv koga je jedan deo članova, a koji su pre skoro četiri meseca organizovali unutastranačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbore na kojima su izabrali Lečića za predsednika.

Lečić je dokumentaciju za upis u registar Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave predao 5. oktobra 2020. godine i više puta je dopunio, a novinarima je danas rekao da je po Zakonu o upravnom postupku krajnji rok za upis ili odbijanje zahteva prošao.

"Očigledno je da se ovde ne radi samo o formalnosti upisa nego se uzimaju ingerencije ispitnog postupka, a to je nadležnost sudstva. Ne vidim zbog čega se to radi", rekao je Lečić.

On kaže i da mu nije jasno zbog čega Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poziva Zorana Lutovca na izjašnjavanje, jer, kako ističe Lečić, Lutovac nije učestvovao na stranačkim izborima.

Na pitanje da li je moguće da se proces nastavi na sudu, Lečić ponavlja da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave davno trebalo da upiše njega kao zastupnika, jer su svi zahtevi za to ispunjeni.

"Jedini falsifikat je Zoran Lutovac", rekao je Lečić.

On smatra da se slučaj DS prebacuje na politički teren, te da ministarka Marija Obradović, kako tvrdi, nema hrabrosti da obavi postupak kako joj piše u zakonu.

Upitan da prokomentariše platforme za dijalog o izbornim uslovima dve opozicione grupe, jedna na čijem je čelu Stranka slobode i pravde, a druga iza koji Narodna stranka, Lečić ocenjuje da je prva platforma nerealna i da podrazumeva "paralelnu državu" i slabost opozicije kojoj je neophodna neka struktura iznad i van države, a da mu se drugi zahtev čini "privlačnim".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.