Washington osudio vandalizam na židovskom groblju u Rumunjskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Washington osudio vandalizam na židovskom groblju u Rumunjskoj

Amerika je osudila vandalski čin u kome je oskvrnuto lokalno židovsko groblje u istočnom rumunjskom gradu Husiju (Husi) i apelirala da vlasti odgovorne privedu pravdi. Vandali su uništili 73 spomenika. "Uništenje više desetaka židovskih nadgrobnih spomenika ne predstavlja samo napad na židovsku zajednicu, već i na cijelo rumunjsko društvo", priopćilo je američko Veleposlanstvo. U priopćenju se dodaje da SAD snažno podržava židovske obitelji kojima su oštećene...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UNIŠTENA 73 SPOMENIKA Amerika osudila vandalizam počinjen na jevrejskom groblju u Rumuniji

Izvor: Blic, 05.Apr.2019

Amerika je danas osudila vandalski čin u kome je oskrnavljeno lokalno jevrejsko groblje u istočnom rumunskom gradu Husiju (Husi) i apelovala da vlasti odgovorne privedu pravdi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.