UN: Bh. vlasti da odmah zatvore kamp u Vučjaku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Bh. vlasti da odmah zatvore kamp u Vučjaku

Ujedinjene nacije izrazile su zabrinutost nakon prebacivanja migranata i izbjeglica na područje Vučjaka, apelirajući na nadležne bosanskohercegovačke institucije da rade na pronalasku alternativnog smještaja. U zajedničkoj izjavi UN-a u BiH podsjetili su da na lokalitetu Vučjaka postoje veliki sigurnosni i zdravstveni rizici, te da ta lokacija nije u skladu s međunarodnim humanitarnim standardima zbog čega nije adekvatna za smještanje ljudi. Ovi nedostaci su već istaknuti u zajedničkoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ZABRINUTI U UN Od vlasti u BiH apeluju da traže smeštaj za migrante, ali da HITNO ZATVORE OVAJ KAMP

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

Ujedinjeni narodi izrazili su zabrinutost nakon prebacivanja migranata i tražilaca azila na područje Vučjaka, apelujući na nadležne institucije BiH da traže alternativni smeštaj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.