Teroristički napad u Zvorniku ne treba da utiče na Papinu posjetu

Izvor: Cafe.ba, 13.Maj.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Zvorniku ne treba da utiče na Papinu posjetu

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić smatra da strah izazvan terorističkim napadom u Zvorniku i nekim drugim događajima ne bi trebalo da utiče na broj vjernika koji će 6. juna doći u Sarajevo za kada je najavljena posjeta pape Franje BiH.

Kardinal Puljić je rekao da se pripreme za dolazak pape Franje izvode zajedno sa svim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i da se, prema informacijama sa kojima raspolaže, može govoriti o "ljudskom osjećaju bezbjednosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
"Želim ohrabriti ljude da dođu. Ono što se dogodilo u Zvorniku je nemilo i za svaku osudu i svaka prijetnja je za osudu", poručio je danas u Sarajevu kardinal Puljić, koji je i predsjednik Crkvenog odbora za pripremu posjete pape Franje BiH.

On je naveo da se za misu, koju će papa služiti na stadionu Koševo, stiglo više od 50.000 prijava, te podsjetio da je za prijavu zadnji rok 20. maj, jer ulaznice moraju stići do župskih ureda i biskupskih ordinarijata.

Prema njegovim riječima, 25. maja trebalo bi da se vrši distribucija ulaznica za one koji su se prijavili u BiH, a u Hrvatskoj će se ulaznice distribuisati posredstvom biskupskih ordinarijata.

"Uskoro će biti dostavljena i uputstva, šta se sve smije ponijeti na misu, a sve u službi bezbjednosti prisutnih", rekao je kardinal Puljić, navodeći da se očekuje najmanje 1.000 autobusa.

On je rekao da je za susret mladih i pape pristiglo oko 3.500 prijava, od čega se 1.500 javilo za molitveno bdijenje koje je organizovano u sarajevskom naselju Stup.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.