Povoljni uslovi za vožnju

Izvor: Cafe.ba, 05.Avg.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni uslovi za vožnju

BANJALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je Auto-moto saveza Republike Srpske.

U jutarnjim časovima na području Doboja i Foče vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, dok su na području Mrkonjić Grada kolovozi zbog kiše mokri i klizavi.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina i putnička >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje–Jažići–Jelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Srebrenica, zbog radova na deminiranju terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Kneževo-Turbe na lokalitetu Ugra zbog većeg odrona saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica /od Gradiške prema Kozari/.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Srbac-Vijaka.

Zbog izvođenja neophodnih radova saobraćaj se na regionalnom putu Bratunac-Fakovići odvija jednom kolovoznom trakom naizmjenično.

Na dijelu magistralnog puta Caparde-Karakaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se jednom trakom odvija na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Han Pogled, te na regionalnim Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača.

U toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac-Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac-Mitrovići, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja svaki puni čas po 15 minuta.

Na dionici Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu Doboj-Maglaj kod mjesta Kosova u toku su završni radovi na asfaltiranju. Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Rostovo, Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Sarajevo-Olovo.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se duže od jedan sat, dok na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.