Moldavija prva evropska zemlja koja je primila vakcine kroz COVAX

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2021, 00:16

Moldavija prva evropska zemlja koja je primila vakcine kroz COVAX

Predsjednica Moldavije Maia Sandu saopštila je da je njena zemlja postala prva zemlja u Evropi koja je primila vakcinu protiv COVID-19 u okviru globalnog programa COVAX-a. “Ovih 14.400 doza Astrazeneca vakcina pomoći će nam da vakcinišemo zdravstveno osoblje i suzbijemo širenje virusa. Radimo sve što možemo kako bi građanima Moldavije omogućili pristup besplatnim vakcinama što je brže moguće”, napisala je Sandu na Facebooku.  U izjavi od 4. marta Svjetska zdravstvena organizacija rekla...
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"Verujemo da možemo zajedno da radimo": EU od Amerike traži da ODOBRI IZVOZ više miliona doza vakcina Astra Zeneka

Izvor: Blic, 06.Mar.2021

Evropska unija zatražiće od SAD da dozvoli izvoz više miliona doza vakcina protiv virusa korona kompanije "Astra Zeneka" u okviru nastojanja da premosti nedostatak naručenih doza, piše britanski dnevnik "Fajnenšel tajms".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.