Migranti na Vučjaku čekaju odluku lokalnih vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti na Vučjaku čekaju odluku lokalnih vlasti

Gradske vlasti Bihaća za ponedjeljak su najavile prestanak pružanja svih usluga za privremeni prihvatni kamp na Vučjaku. Ukoliko se prekine isporuka vode i odvoz otpada, humanitarna katastrofa na ovoj ionako neuvjetnoj lokaciji je neizbježna. Crveni križ još nije potvrdio odluku o povlačenju svojih volontera, a za ponedjeljak je u Bihaću zakazana i sjednica Operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom. Šta o svemu misle migranti na Vučjaku koji su još tokom vikenda ostali bez vode?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bihać obustavlja dovod vode i odvoz smeća za kamp Vučjak

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

BIHAĆ - Kamp Vučjak kod Bihaća mogao bi danas da bude ugašen ukoliko gradske vlasti sprovedu odluku o prestanku pružanja podrške za neadekvatnu lokaciju za prihvat migranata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Migranti u Vučjaku ostali bez vode, od sutra i bez kuhinje

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

BIHAĆ - U prihvatni kamp za migrante koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, gradsko preduzeće "Komrad" danas nije dostavilo cisterne s vodom, pa se humanitarna situacija na taj način dodatno zakomplikovala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.