Merkel: Ukidanje sankcija Rusiji samo posle primirja u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Sep.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ukidanje sankcija Rusiji samo posle primirja u Ukrajini

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da sankcije Rusiji neće biti ukinute dok se ne postigne stvarno primirje u Ukrajini. U obraćanju na sastanku s vođama baltičkih zemalja u glavnom gradu Litvanije Viljnusu Merkel je rekla da "vraćanje mira i teritorijalnog integriteta Ukrajini" ostaje cilj EU. Naglasila je da se neće raspravljati o ukidanju sankcija Rusiji dok ne bude primenjen mirovni sporazum postignut u Minsku, u Belorusiji, 2015. godine. Nemačka i...
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Merkel: Ukidanje sankcija Rusiji nakon primirja u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2018

BERLIN - Sankcije Rusiji neće biti ukinute sve dok se ne postigne stvarno primirje u Ukrajini, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.