Kršćanka Asia Bibi napušta Pakistan nakon oslobađajuće presude za bogohuljenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kršćanka Asia Bibi napušta Pakistan nakon oslobađajuće presude za bogohuljenje

Asia Bibi, pakistanska kršćanka koja je provela godine iščekujući smrtnu kaznu nakon što je osuđena za bogohuljenje, napustila je zemlju, potvrdili su dužnosnici. Njezinu osuđujuću presudu je prošle godine poništio Vrhovni sud. Prvobitno je osuđena 2010. godine zbog uvredljivih izjava o islamu i to nakon što su se komšije žalile kako je pila vodu iz istih posuda kao i oni, a nije muslimanka. Asia Bibi je uvijek isticala svoju nevinost u slučaju koji je podijelio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ASJA BIBI NAPUSTILA ZEMLJU Nije poznato kuda je otišla hrišćanka iz Pakistana

Izvor: Blic, 08.Maj.2019

Asja Bibi, hrišćanka iz Pakistana koja je provela godine u zatvoru osuđena na smrt zbog jeresi, napustila je zemlju, potvrdili su pakistanski zvaničnici. Presuda je ukinuta prošle godine odlukom Vrhovnog suda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.