Iran kaže da će se pregovori o nuklearnom sporazumu nastaviti vrlo brzo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Sep.2021, 23:07

Iran kaže da će se pregovori o nuklearnom sporazumu nastaviti 'vrlo brzo'

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollaian rekao je da će se Teheran “veoma brzo” vratiti pregovorima o nastavku poštivanja nuklearnog sporazuma iz 2015. godine. Govoreći na marginama Generalne skupštine UN-a u New Yorku 24. septembra Amir-Abdollagian je također rekao da su razgovori između iranskih i saudijskih zvaničnika “konstruktivni”, te je rekao i da je Teheran iznio dinamične prijedloge za postizanje mira u Jemenu. Iran je ove godine u Beču održao šest rundi pregovora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iran se uskoro vraća pregovorima o nuklearnom sporazumu

Izvor: Blic, 25.Sep.2021, 11:19

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je danas da će se Iran uskoro vratiti na razgovore o obnavljanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.