Evro na najnižem nivou u poslednja dva meseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro na najnižem nivou u poslednja dva meseca

Vrednost evra je pala na najniži nivo u poslednja dva meseca nakon što je Evropska centralna banka (ECB) saopštila da će kamatne stope ostati “na sadašnjem ili nižem nivou” te da će otvoriti vrata za “kvantitativno popuštanje”, odnosno upumpavanja dodatnog novca kako bi se podstakao ekonomski rast u trenutku kada evrozoni preti stagnacija. Ključna kamatna stopa je ostala nepromenjena i iznosi minus 0,4 odsto. Investitori su protumačili ovu poruku ECB kao najavu smanjenja kamate u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ECB ZADRŽALA KAMATE NA ISTOM NIVOU Najavila smanjenje

Izvor: Blic, 25.Jul.2019

Evropska centralna banka je danas "odškrinula vrata" smanjenju kamatnih stopa i ponovnom pokretanju kupovine obveznica, s ciljem da podupre poverenje u 28-članom bloku, koji se bori sa recesijom u proizvodnom sektoru, a koja preti da zbriše rezultate višegodišnjih monetarnih podsticaja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.