Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Uhapšena dvojica islamista zbog planiranja napada

Nemačka policija je u Berlinu uhapsila dvojicu muškaraca, islamista, osumnjičenih da su se pripremali da izvedu "ozbiljnu nasilnu akciju opasnu po državu".

Dvojica muškaraca, stara 28 i 46 godina, bila su "u kontaktu sa islamističkim pokretom", rekla je portparolka policije Patricija Bremer, prenosi AFP.

Policija nije navela druge detalje, osim da kod uhapšenih nije pronađeno oružje niti eksploziv, kao i da nema indicija da je "nasilna akcija bila planirana za Berlin".

Hapšenja su usledila nakon što su specijalne snage upale u islamski kulturni centar u Šarlotenburgu i jednu zgradu u južnoj četvrti Bric, navodi AFP.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Berlin: Policija oslobodila dvojicu osumnjičenih islamista

Izvor: Blic, 27.Nov.2015

Nemačka policija saopštila je danas da je oslobodila dva muškarca koja je stavila u pritovr u okviru istrage o islamističkim ekstremistima u nemačkoj prestonici...Kako je policija precizirala, nije bilo dokaza za dalje zadržavanje 28-godišnjeg Sirijca i 46-godišnjeg Tunišanina koji su juče...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.