Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Mar.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović: Ujedinjenje u jednu stranku, do toga kao unija

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da postoji načelni dogovor te stranke, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića o ujedinjenu u Demokratsku stranku, ali dok se to ne desi, jer je tehnički potrebno neko vreme, to će biti unija tri entiteta, koja će suštinski funkconisati kao jedna organizacija.

"To je ideja, ali zbog nekih tehničkih razloga ne može da odmah postane jedna stranka, ali u suštini mi ćemo i spolja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i iznutra delovati kao jedna organizacija", rekao je u izjavi ageniciji Beta, Zelenović, dodajući da će to biti i na odlučivanju na organima sve tri stanke.

Prema njegovim rečima, postoje neki zahtevi - formalni, pravni, institucionalni koji moraju da se zadovolje kad neka organizacija menja svoj oblik, ali je "suštinski važno da će ove tri organizacije delovati kao jedna".

On je rekao da se sa tim procesom već krenulo, kao što je, napominje, to naveo i predsednik DS Zoran Lutovac.

"To je to, dakle, krenuli smo ka ujedinjavanju Demokratske stranke, važno je za našu državu i društvo da ima važnu i dobro organizovanu građansku opciju, da se ona zove Demokratska stranka, ono što je ta stranka oduvek bila i treba da bude, radićemo zajedno na tome", rekao je Zelenović.

Zelenović je na pitanje da li se razgovaralo o funkcijama, rekao da im je najvažnije da se uspostavi normalnost u političkom institucijonalnom životu zemlje a da to "ne može da se desi bez jedne velike stranke levog centra a to je Demokratska stranka".

"Nismo dotle došli a i mislim da nam to nije ni bila tema, mi šaljemo ideju ujedinjenja DS, koja će, verujem, biti odlično organizovana kako treba da bude organizovana i država", rekao je Zelenović, na pitanje o budućim fukcijama.

Na pitanje da li će se ovakav dogovor ponuditi i jednom od osnivača Zajedno za Srbiju i nekadašnjem predsednik Demokratske stranke Draganu Đilasu, Zelenović je rekao da u "otvoreni" za sve kao i da će se "naravno, postavljati neka pravila kako se to dalje dešava".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zelenović: Do ujedinjenja Demokratske stranke, iz tehničkih razloga funkcionisaćemo kao unija

Izvor: Beta, 04.Mar.2019

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da postoji načelni dogovor te stranke, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića o ujedinjenu u Demokratsku stranku, ali dok se to ne desi, jer je tehnički potrebno neko vreme, to će biti unija tri entiteta, koja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.