Tondo: Italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tondo: Italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u Vojvodinu

NOVI SAD - Predsednik italijanske regije Friuli - Venecija-Đulija Renco Tondo izjavio je danas u Beogradu da je široka i snažna autonomija za Kosovo unutar Srbije najbolje rešenje, dodajući da u tom smislu deli poziciju prema Kosovu predsednika Srbije Borisa Tadića. Tondo je danas bio i gost Izvršnog veća Vojvodine gde je razgovarao sa predsednikom IV Vojvodine Bojanom Pajtićem.

"Predsednik Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tadić rekao mi je da je za Kosovo povoljna najšira autonomija, ali da ostane deo Srbije", kazao je Tondo novinarima po završetku posete Srbiji i Vojvodini, prenela je italijanska agencija Ansa.

"Ja sam svojevremeno u parlamentu govorio da bi priznavanje nezavisnosti Kosova predstavljalo složen problem. Istovremeno sam se založio za široku autonomiju a ne za nezavisnost", naglasio je Tondo.

On je podsetio da se prilikom svog ranijeg boravka na Kosovu, tokom prvog mandata na funkciji predsednika regije Friuli - Venecija - Đulija od 2001. do 2003, uverio da je za Kosovo najbolje rešenje široka autonomija unutar Srbije, poput one koju uživa Vojvodina, prenela je Ansa.

Pres služba predsednika Srbije saopštila je da je Tadić u današnjem razgovoru sa delegacijom italijanske regije Friuli - Venecija - Đulija, koju je predvodio Tondo, istakao je ova regija već dugo vremena strateški partner Srbije, ne samo u italijanskim, već i u evropskim okvirima.

Tadić je rekao da saradnja sa evropskim regionima predstavlja tradicionalni politički, ekonomski i kulturološki most, koji povezuje Srbiju sa Evropskom unijom i mogućnost ekonomskog povezivanja putem direktnih stranih investicija.

Predsednik Srbije je zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, navedeno je u saopštenju.

Tondo je danas bio i gost Izvršnog veća Vojvodine gde je razgovarao sa predsednikom IV Vojvodine Bojanom Pajtićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tondo: široka autonomija za Kosovo najbolje rešenje

Izvor: Kurir, 30.Jan.2009

BEOGRAD, 30. januara (Tanjug) - Predsednik italijanske regije Friuli-Venecija-Đulija Renco Tondo izjavio je danas u Beogradu da je široka i snažna autonomija za Kosovo unutar Srbije najbolje rešenje, dodajući da u tom smislu deli poziciju prema Kosovu predsednika Srbije Borisa Tadića. "Predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.