Izvor: Beta, 08.Jul.2010, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićeva poseta doprinos poboljšanju odnosa

PODGORICA, 8. jula 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović i predsednik Srbije Boris Tadić ocenili su u četvrtak da proces integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju "znači ujedinjenje i bezbednost u Evropi".

Integracioni procesi su "imperativ za ostvarenje pune stabilnosti i veće konkurentnosti Evrope na medjunarodnoj sceni", saopštio je Djukanovićev kabinet posle njegovog razgovora sa Tadićem. Sagovornici su, kako je saopšteno, razmenili informacije o realizaciji strateških prioriteta u procesu integracije svoje dve zemlje, o mogućnostima unapredjivanja saradnje, kao i o stanju u regionu.

"Djukanović je izrazio zadovoljstvo posetom predsednika Srbije, koja će doprineti daljem unapredjenju bilateralnih odnosa i saradnje u regionu, na putu integracije u Evropsku uniju", piše u saopštenju o razgovoru Djukanovića i Tadića, objavljenom nekoliko sati posle završetka njihovog sastanka.

U saopštenju je navedeno da je Tadić istakao da Srbija podržava proces evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore. "Zajednički je konstatovano da je već ostvarena dobra saradnja u oblasti trgovine, investicija i turizma, a da postoje mogućnosti za produbljavanje saradnje u oblasti saobraćajne infrastrukture", navedeno je u saopštenju.


Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadićeva poseta doprinos poboljšanju odnosa

Izvor: NaDlanu.com, 08.Jul.2010

PODGORICA, 8. jula 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Srbije Boris Tadić ocenili su u četvrtak da proces integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju "znači ujedinjenje i bezbednost u Evropi". Integracioni procesi su "imperativ za ostvarenje pune stabilnosti...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.