Tadić i Ešton dogovorili nastavak dijaloga

Izvor: S media, 07.Sep.2010, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Ešton dogovorili nastavak dijaloga

Beograd i Brisel će nastaviti dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosovu, rečeno posle sastanka Borisa Tadića i Ketrin Ešton.

Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton dogovorili su se večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da Beograd i Brisel nastave dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosovu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije

Tadić i Eštonova razgovarali su večeras u Briselu bezmalo dva sata iza zatvorenih vrata.

Predsednik Srbije i visoka zvaničnica EU nastojali su da usaglase stavove Srbije i EU o rezoluciji o Kosovu.

Pre sastanka i Beograd i Brisel su potvrdili spremnost na zajednički rad na usaglašavanju teksta koji bi bio prihvatljiv obema stranama.

Članice EU u međuvremenu su usaglasile svoj stav, uključujući zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Inače, susret je održan dva dana uoči rasprave u Generalnoj skupštini UN o srpskom predlogu rezolucije o Kosovu i nakon intenzivnih konsultacija Srbije i EU o tom tekstu.

(Agencije, Foto: Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.