Tadić: Nikada nisam naložio da moje fotografije budu postavljene u institucijama u zemlji

Izvor: Blic, 28.Avg.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nikada nisam naložio da moje fotografije budu postavljene u institucijama u zemlji

Istina je da su moje fotografije bile u vojnim objektima, taman onoliko koliko je i Vulin služio pešadiju, izjavio je predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić i istakao da nikada nije naložio da njegove fotografije budu postavljene u institucijama u zemlji, niti je bilo ko prosledio takav zahtev tokom njegovog predsedničkog mandata.

"Pravdajući svoj zahtev, koji je protiv pravila službe Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije i isključivo u svrhu izgradnje kulta ličnosti Aleksandra Vučića, Vulin koristi kao argument da su tokom mog mandata moje fotografije bile u diplomatskim predstavništvima", naglasio je Tadić u izjavi za medije u ponedeljak uveče.

Takva argumentacija, kaže Tadić, je samo još jedan pokušaj obmanjivanja javnosti, jer fotografije šefova imaju diplomatska predstavništva gotovo svih država sveta i to nema nikakve veze sa Vulinovim predlogom da Vučićeve fotografije budu u vojnim objektima.

"Fotografije u vojnim objektima unutar same države služe isključivo izgradnje kulta ličnosti i takav predlog je samo još jedan očigledan pokazatelj autokratske prirode ove vlasti i nikako ga ne bi trebalo mešati sa uobičajenom praksom fotografija šefova država u diplomatskim predstavništvima u inostranstvu", ocenio je Tadić.

"U vreme mog predsedničkog mandata niti je ministar odbrane imao predlog postavljanja mojih fotografija, niti su se one nalazile u vojnim objektima i drugim državnim institucijama u zemlji", naglasio je Tadić.

Prema njegovom mišljenju, "Vulinov autokratski, idolopoklonički i primitivni predlog je još jedno podvlačenje razlika u političkoj kulturi i karakteru ove vlasti i vlasti pre 2012. godine, pa je svaki pokušaj poređemja samo ukazivanje na suprotnosti".

"Ovo je još jedan tragikomičan primer politike 'ako prođe, prođe', kao što su i konstantne laži o neverovatnom napretku Srbije, dok smo po skoro svim pokazateljima poslednji u regionu", naveo je Tadić.

Ovaj put, dodao je Tadić, Vulin i Vučić u svojim dobro poznatim ulogama Laže i Paralaže, očigledno pokušavaju da zamagle pad proizvodnje u poljoprivredi, građevinarstvu i rudarstvu u predstavi iznošenja laži o mojim sveprisutnim slikama po državnim institucijama.

"A istina je da su moje fotografije bile u vojnim objektima, taman onoliko koliko je i Vulin služio pešadiju", poručio je Tadić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.