Tadić: Jedino ujedinjena DS može da se suprotstavi Vučiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2019, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Jedino ujedinjena DS može da se suprotstavi Vučiću

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da samo velika i ujedinjena Demokratska stranka ima kapaciteta da se suprotstavi režimu Aleksadra vučia.

On je za "Blic" od četvrtka 23. maja rekao da je DS u jednom trenutku promenom politike i načina funkcionisanja počela da se odriče te uloge i da se svodi na minornu stranku koja ne može da utiče na promene.

"Poslednji je trenutak da se to promeni i toj promeni hoću da doprinesem svojim iskustvom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pobeda nad starim i novim radikalima", rekao je Tadić.

On je ocenio da ujedinjenje ima smisla samo ukoliko bude postavljeno na temljima na kojima ta stranka može ponovo da zauzme ulogu u društvu i na politčkoj sceni koju je imala.

"Nadam se da će to biti mogće već do kraja ove godine ili početkom sledeće a tek kada dođe konačnog ujedinjena funkcuionisaćemo kao jedinstven subjekt u svakom smislu", kazao je Tadić.

On je rekao da će stranke članice unije demokrata odnosno DS, Zajedno za Srbiju i SDS biti pravno i politički kao posebni subjekti jer je odluka o ujedinjenju samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike DS.

"Do konačnog ujedinjena funkcionišemo kao odvojene stranke i stranke članice postoje kao i do sada, samo što ćemo ubuduće koordinisati sve naše aktivnosti i stavove", rekao je Tadić.

Upitan ko će biti predsednik on je kazao novo lice koje će generisati nove ideje i dobiti masovnu podršku za njih, odnosno pobediti na izborima.

"Pa će tako i predsednik velike DS biti onaj koji uspe da ispuni te kriterijume, a ja svakome ko pored tih zadovoljava i moralne kriterijume sa velikim zadovoljstvom pomoći", kazao je bivši predsednik Srbije i bivši predsednik DS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.