Strateški zaokret DS-a: Deo stranke neće sa Đilasom, žele ujedinjenje sa Tadićem

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strateški zaokret DS-a: Deo stranke neće sa Đilasom, žele ujedinjenje sa Tadićem

Sve jača struja u DS koja traži hitan strateški zaokret i da se do kraja godine izabere novo rukovodstvo i zaokruži ujedinjenje, pre svega sa SDS Borisa Tadića.

Deo demokrata, uključujući i beogradski odbor stranke, mogao bi uskoro da podnese zvaničnu inicijativu da se najkasnije do kraja godine održi izborna skupština stranke, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo, a zatim i konačno zaokružilo ujedinjenje, pre svega, sa SDS Borisa Tadića, pišu Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novosti.

Kako tvrde izvori ovog lista, struja među demokratama, u kojoj je i većina poslanika, već duže je nezadovoljna politikom i odlukama lidera Zorana Lutovca i vrha stranke, koje, po njima, ubrzano slabe DS i vode je ka utapanju u Savez za Srbiju.

Scenario marginalizovanja DS, smatraju, najviše odgovara Draganu Đilasu, lideru Stranke slobode i pomirenja, koji želi da preuzme vodeću ulogu u ovom opozicionom bloku.

Iako je spajanje sa SDS i Zajedno za Srbiju, na čijem čelu je Nebojša Zelenović, odavno najavljeno, formiranje zajedničkih organa i izbor rukovodstva buduće političke organizacije nije ni na pomolu. Prema našim informacijama, u SzS nisu odustali od ujedinjenja, ali su trenutno "povukli ručnu" kada je reč o ovim dogovorima, pa u delu DS smatraju da ih više ne treba čekati i da priču treba završiti sa Tadićem i povratkom njegovog SDS.

Ulje na vatru u DS dolile su i podele oko bojkota izbora, kao i blago reagovanje Lutovca na pokušaje lidera Dveri Boška Obradovića da kadrira u taboru demokrata. Jedan broj demokrata zamera lideru i to što se nije oglasio povodom slučaja Marka Bastaća, koji je pokušao da prošvercuje devize u zemlju.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.