Stefanović: Tadić nije imao habrosti za teške odluke

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Tadić nije imao habrosti za teške odluke

Neverovatno je da kritike na rad Vlade Srbije stižu od Borisa Tadića koji nikada u životu nije imao hrabrosti da povuče nijedan strateški potez, niti da donese bilo kakvu tešku odluku, ocenio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.
"Za razliku od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Borisa Tadića, premijer Vučić se nikome ne izvinjava, već drugačijim pristupom pokazuje da nam je stalo da gradimo stabilnost u regionu. Možda te Tadićeve kritike i ne treba mnogo da čude, jer on očigledno voli da gleda film 'Prohujalo sa vihorom', a takva mu je bila i politika", rekao je Nebojša Stefanović Tanjugu reagujući na kritike lidera SDS Borisa Tadića.
Stefanović navodi da Tadićeve zamerke stižu u trenutku kada je Srbija uvažavana u svetu mnogo više nego dok je on bio predsednik, a njegova stranka na vlasti, i da Srbija dobija pohvale za akcione planove koje je napravila i da sprovodi najbolje ocenjenu ekonomsku reformu.
Danas je premijer Aleksandar Vučić, navodi Stefanović, domaćin najznačanijim svetskim zvaničnicima koji poštuju to što on radi, kao i činjenicu da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja beleži ekonomski rast.
"A kada govorimo o odnosima u regionu, upravo je politika Vlade Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem, dovela do toga da smo poštovan partner i da sa narodima susednih država imamo istorijski najbolje odnose", kaže Stefanović.
Kako je naveo potpredsednik SNS, Srbija ima rekordno nizak budžetski deficit, smanjena je nezaposlenost i vlada sprovodi politiku koja je odgovorna pre svega prema građanima Srbije i dodaje da to ne govori samo SNS, već i mnogi svetski lideri, poput Angele Merkel, ali i stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda.
"Razumem da neki ljudi ne mogu da se raduju napretku svoje zemlje i razumem da im politički motivi zamagljuju pogled, ali mi je neverovatno da kritike za rad Vlade Srbije stižu od Borisa Tadića koji nikada u životu nije imao hrabrosti da povuče nijedan strateški potez, niti da donese bilo kakvu tešku odluku", kaže Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.