Predsednik Tadić se poklonio pred uspehom sportista Srbije

Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2012, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić se poklonio pred uspehom sportista Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić primio je  u Beogradu najbolje srpske vaterpoliste i rukometaše - osvajače zlatne, odnosno srebrne medalje na kontinetalnim prvenstvima u Ajndhovenu i Beogradu, uz poruku:"Čestitam šampioni, svaka čast, poklanjam se pred vama".

Prijemu na Andrićevom vencu, u ime najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je osvojio prvi ovogodišnji Gren slem turnir u Melburnu, prisustvovao je njegov otac Srđan, kao i članovi stručnih štabova vaterpolo i rukometne reprezentacije.

Tadić, poštovalac rada i rezultata srpskih sportista, ocenio je jučerašnji dan velikim za srpski i sport čitavog regiona Balkana.

"Naši sportisti su poslali poruku u ceo svet da se ovde igra najbolji vaterpolo, rukomet, tenis...Vi ste zaslužili zahvalnost svih građana Srbije", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije je podsetio da se upravo vratio iz Bora gde su ga rudari zamolili da sportistima prenese najtoplije pozdrave i čestitke i reči da su ih ovih dana bodrili i radovali se zajedno sa njima.

Tadić je insistirao na činjenici da su uspesi srpskih sportista došli nakon godina sistematskog rada, pre svega timskog rada.

"Ovo je definitivno nacija talentovana za sport. Tu nema više dileme. Vaš uspeh je rezultat i posledica činjenice da su put uspeha utabale mnoge generacije pre vas. Ja vam se kao predsednik zahvaljujem, usrećili ste ljude u ovim teškim vremenima", nije krio predsednik oduševljenje rezultatima domaćih sportista.

On je uveren da će ga svi podržati u pravljenju razlike između pravih navijača, sportskog duha i onih koji svojim ponašanjem pokazuju da to nisu.

Čestitajući rukometašima, posebno je naglasio da su pokazali koliko veruju u Srbiju i naš narod, čime su poslali najbolju sliku i domaćoj i svetskoj javnosti.

Tadić je uspešnim sportistima poželeo dobre rezultate na Olimpijskim igrama u Londonu, naglasivši da će cela Srbija biti uz njih.

On nije propustio priliku da istakne i važnost uloge izgradnje sportske infrastrukture za postizanje vrhunskih rezultata.

"Mnogo smo radili na izgradnji sportske infrastrukture, fali nam još nekoliko bazena, teniski centar, atletska dvorana...Potrebno je i objediniti neke infrastrukturne objekte i nikako ne smemo zaboraviti školski sport", naglasio je predsednik Srbije.

Baveći se sportom, dodao je on, deca će biti u stanju da se izbore bolje sa problemima.

"Ne trebaju nam luksuzni već samo dobri sportski objekti, kako bi naučili svakog malog građanina Srbije sportskom načinu života", poručio je Tadić, nakon čega je usledilo zajedničko fotografisanje i neformalni razgovor sa vrhunskim srpskim sportistima, koji su prethodnih dana uneli radost među građanje Srbije.

Predsednice prijaju uspesi sportista a koliko si se potrudio da im za te uspehe obezbedis sredstva! Bruka! Toliko dobrih sportista koji se snalaze na sve moguce nacine da bi obezbedili uspehe i medalje umesto da to bude posao drzave!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.