Otvoren novi most kod Sremske Rače

Izvor: B92, Tanjug, 06.Sep.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi most kod Sremske Rače

Sremska Rača -- Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik su otvorili novi most na Savi kod Sremske Rače.

Novi most na Savi, izgrađen pored starog drumsko - železničkog, investicija je od oko 13 miliona evra.

Sredstva su obezbedili Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, "Putevi Srbije" i Ministarstvo za saobraćaj i veze RS. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Otvarajući novi most na Savi, predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da će on dodatno zbližiti građane sa obe strane Save i doprineti ekonomskom razvoju Srbije i Republike Srpske.

Tadić je naglasio da je izgradnja mostova i saobraćajnica u pograničnim područjima doprinos prosperitetu svih građana BiH i dodao da novi most predstavlja krunu napora premijera da se materijalizuje ugovor o specijalnim vezama Srbije i Republike Srpske.

''Mi ćemo morati da pokrijemo sve ono što naši prethodnici nisu dovoljno dobro uradili. Ne žalimo se i uveren sam da sa jednim optimizmom možemo gledati u budućnost, bez obzira na velike teškoće sa kojima se suočavamo'', ocenio je Tadić.

''Ako dobro planiramo i dobro radimo, mi ćemo realizovati mnoštvo infrastrukturnih radova. Verujem da Srbija za samo nekoliko godina neće izgledati u infrastrukturnom smislu onako kako izgleda danas, da ćemo moći biti kudikamo ponosniji našom zemljom'', očekuje on.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je najavio da su u planu novi zajednički infrastrukturni projekti.

Dodik je naglasio i da će novi most, koji je dugačak 440 metara i širok 11, poboljšati standard i komunikaciju ljudi na obe strane reke.

''Želimo moćnu i jaku Srbiju, da reši sva svoja pitanja. Da srpski narod oseti slast svoje države i nacionalnog identiteta'', rekao je on.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić smatra da novi most predstavlja novu budućnost.

''Ovaj most spajaće Srem sa Semberijom, Vojvodinu i Srbiju sa Republikom Srpskom i zbog toga je njegov privredni, infrastruskturni i ekonomski značaj neprocenjiv'', rekao je on.

''Međutim, mi u ovaj most nismo uložili samo značajna ekonomska sredtsva i građevinski materijal, u njega su ugrađeni i ljubav i nada prema stanovnicima Republike Srpske, i nada da njime više nikada neće ići izbegličke kolone nego da će Rača biti epicentar privrednih aktivnosti'', očekuje Pajtić.

Od početka 2010. godine stari most je prešlo 240.000 putničkih vozila, 47.000 kamiona i 16.500 autobusa. Procenjuje se da vikendom granicu pređe i do 10.000 putnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.