Osnovana frakcija unutar Demokratske stranke, raspušten beogradski odbor DS-a?

Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2012, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana frakcija unutar Demokratske stranke, raspušten beogradski odbor DS-a?

Izvor:eizbori.com  Nakon prekjučerašnjeg izbornog poraza Borisa Tadića, predsedničkog kandidata Demokratske stranke, na internetu se pojavila “Plava frakcija”, koja kako se navodi okuplja sve one nezadovoljne dosadašnjim radom DS-a. Simbol ovog novoosnovanog pokreta je otvorena šaka, a kako navode velika većina članova DS-a je za promene.
“Ako ste član DS, a nezadovoljni ste time što se u Srbiji i posle više od 10 godina, kako je naša stranka na vlasti, nije odmaklo u razvoju demokratije , državnih institucija i standarda građana onda ste deo Plave frakcije.


Ako ste nezadovoljni radom nekih funkcionera naše stranke koji su preuzeli neke funkcije i svojim postupcima naneli sramotu Demokratskoj stranci i uticali na pad rejtinga onda ste takođe deo Plave frakcije. Naš cilj je da takve uklonimo iz političkog života i da podržimo one koji su svojim radom ostvarili dobre rezultate i koji nisu deo afera koje narušavaju ugled stranke. Samo jedan manji deo je zadovoljan a to su uglavnom funkcioneri okruženi sa grupama svojih pristalica koji ih podržavaju. Velika većina članova DS je za promene, a da se toj većini pridruže i “beli listići” situacija bi bilo drastično drugačija jer je samo njih bilo preko 250.000 a DS ima 170.000 članova. PLAVA FRAKCIJA je ta snaga koja treba da natera one koji nastupaju u ime DS da to čine časno i pošteno, da učine sve u borbi protiv korupcije i nezaposlenosti što je trenutno najvažniji cilj. Ukoliko ne dođe do promena, verovatno je svima jasno posle ovih izbora da će rasti rejting onim strankama koje su nas devedesetih i odvukle u propast i sve ovo što nam se desilo. Da li mislite da je to dobar put za Srbiju? Samo promene u DS mogu doneti dobro Srbiji, na vama je da odlučite da li želite da se borite ili ne. Ako želite, pomozite nam i pridružite se. Svaka pomoć je potrebna i poželjna” – navodi se u saopštenju “Plave frakcije” na njihovoj web adresi.
Raspušten beogradski odbor DS-a
Demokratska stranka (DS) raspustila je danas beogradski i još 11 od ukupno 17 opštinskih odbora u glavnom gradu zbog loših izbornih rezultata u drugom krugu predsedničkih izbora.
Demokratska stranka je za kasno juče popodne zakazala i sednicu Predsedništva na kojoj su biti analizirani rezultati koje je Tadić ostvario u drugom krugu predsedničkih izbora.
Boris Tadić izgubio je prekjuče u drugom krugu predsedničkih izbora od Tomislava Nikolića. Tadić je osvojio 47,35 odsto dok je Nikolić dobio podršku 49,51 odsto birača.
Veliko nezadovoljstvo predsedništva radom gradskog odbora DS-a leži i u činjenici da je Boris Tadić predsedničke izbore izgubio u prestonici, iako je prethodno na lokalnom nivou DS ubedljivo pobedila.
Nakon sednice predsedništva vest o raspuštanju odbora je demantovana.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.